Kapetan Viking Sigina ponovo uhapšen

Izvor: B92, 17.Dec.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetan Viking Sigina ponovo uhapšen

Kapetan broda Viking Sigin koji je učestvovao u majskom sudaru sa turističkim brodom Sirena na reci Dunav, u kojem je poginulo 28 osoba, ponovo je uhapšen.

Kako se navodi on je uhgapšen zbog zabrinutosti da bi mogao da pokuša da pobegne pre suđenja, saopštili su mađarski tužioci.

Kapetana (64), identifikovanog samo kao Jurij C, budimpeštanski tužioci optužili su prošlog meseca za nemarno ugrožavanje saobraćaja na vodi, što je dovelo do kobne masovne katastrofe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 35 tačaka zbog propusta u pružanju pomoći.

Tužioci traže devetogodišnju zatvorsku kaznu, preneo je AP.

Samo sedam od 33 turista iz Južne Koreje, koji su se nalazili na turističkom brodu Sirena, preživelo je noćni sudar, u kojem su poginula i dva mađarska člana posade.

Sudar se dogodio kod budimpeštanskog mosta Margit, u blizini zgrade parlamenta.

Telo jedne turistkinje iz Južne Koreje još nije pronađeno.

Na odluku Peštanskog centralnog suda može da se uloži žalba.

Kapetan je pušten iz pritvora nakon što je istraga nesreće okončana u oktobru, ali je morao da nosi elektronski uređaj za praćenje i nije mu bilo dozvoljeno da napusti prebivalište bez dozvole.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.