Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2017, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada uvela sankcije zvaničnicima Venecuele, Rusije i Južnog Sudana

Kanadska vlada odlučila je danas da zamrzne imovinu u Kanadi i zabrani ulazak u zemlju za 52 zvaničnika iz Venecuele, Rusije i Južnog Sudana koje otužuje za korupciju i kršenje ljudskih prava.

Te sankcije su uvedene u okviru novog zakona o "pravdi za žrtve korumpiranih stranih zvaničnika". Zakon je stupio na snagu u oktobru, saopštilo je kanadsko Ministarstvo inostranih poslova.

Na spisku sankcionisanih se nalazi 19 zvaničnika Venecuele, među kojima je i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Nikolas Maduro, kao i 30 ruskih zvaničnika i troje iz Južnog Sudana.

"Sankcije predstavljaju jasnu poruku da će Kanada preduzeti mere protiv onih koji su imali koristi od korupcije velikih razmera ili bili uključeni u teška kršenja ljudskih prava", navelo je ministarstvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kanada uvela sankcije zvaničnicima Venecuele, Rusije i Južnog Sudana

Izvor: Beta, 03.Nov.2017

Kanadska vlada odlučila je danas da zamrzne imovinu u Kanadi i zabrani ulazak u zemlju za 52 zvaničnika iz Venecuele, Rusije i Južnog Sudana koje otužuje za korupciju i kršenje ljudskih prava.Te sankcije su uvedene u okviru novog zakona o "pravdi za žrtve korumpiranih stranih zvaničnika". Zakon...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.