Kanada dozvolila strancima da budu vlasnici telekompanija

Izvor: Blic, 15.Mar.2012, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada dozvolila strancima da budu vlasnici telekompanija

Kanadske vlasti ukinule su danas ograničenje prema kojem su vlasnici telekomunikacionih kompanija mogli da budu samo kanadski državljani.

To znači da će ubuduće i stranci moći da imaju stopostotno vlasništvo nad telekomunikacionim kompanijama koje zahvataju 10 ili manje odsto tržišta.

Kanadski ninistar za industriju Kristijan Paradis izjavio je da će se novi propis primenjivati i ukoliko kompanija premaši 10 odsto tržišnog udela, osim u slučaju spajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanija.

U Kanadi dominiraju tri kompanije koje zajedno kontrolišu 95 odsto tržišta telekomunikacija.

U ovom trenutku direktne i indirektne strane investicije u telekomunikacione kompanije u Kanadi ukupno iznose 46,7 odsto.

Očekuje se da će nova mera kanadske vlade dodatno podstaći tržišnu konkurenciju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kanada dozvolila strancima da budu vlasnici telekompanija

Izvor: Capital.ba, 15.Mar.2012

TORONTO, Kanadske vlasti ukinule su juče ograničenje prema kojem su vlasnici telekomunikacionih kompanija mogli da budu samo kanadski državljani. To znači da će ubuduće i stranci moći da imaju stoodstotno ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.