Kameron: Škole protiv užasnog kulta smrti

Izvor: RTS, 21.Feb.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Škole protiv užasnog kulta smrti

Nakon što su tri tinejdžerke odletele u Tursku kako bi se, navodno, pridružile džihadistima, britanski premijer Dejvid Kameron upozorava škole da treba da spreče đake da se pridruže "užasnom kultu smrti".
Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je školske ustanove u toj zemlji da "budu budne" u borbi protiv islamskog ekstremizma, nakon što su tri britanske učenice napustile zemlju u nastojanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako se sumnja, da se pridruže Islamskoj državi.

Kameron je rekao kako nestanak tri tinejdžerke "duboko zabrinjava" i podvukao kako u svakoj školi i koledžu mora da se shvati da i oni imaju ulogu u sprečavanju ljudi da se pridruže onome što je Kameron nazvao "užasnim kultom smrti", prenosi AP.
Tri devojčice, starosti 15 i 16 godina, odletele su u utorak iz Londona za Tursku ne ostavivši bilo kakvu poruku.
Sve je izraženiji trend da devojke i mlade žene pokazuju interesovanje za pristupanje IS.
Prema zvaničnim podacima, na stotine Britanaca se dosad pridružilo ekstremistima u Siriji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škole da budu budne zbog terorizma

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 00:12

Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je školske ustanove u toj zemlji da "budu budne" u borbi protiv islamskog ekstremizma...On je to izjavio nakon što su tri britanske učenice napustile zemlju u nastojanju, kako se sumnja, da se pridruže džihadističkoj grupi Islamska država (ID)...Kameron...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.