Kameron: Rusija će ispaštati ako je oborila malezijski avion

Izvor: NaDlanu.com, 20.Jul.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Rusija će ispaštati ako je oborila malezijski avion

Rusija može da iskoristi ovaj trenutak da pronađe izlaz iz ove grozne, opasne krize. Nadam se da će to i učiniti. Ali, ako se to ne dogodi, moramo snažno da odgovorimo - napisao je Kameron u članku u listu “Sandej tajms”

- Proganjaće me prizori spaljenih tela žrtava i njihovih stvari rasutih po selima oko Grabova u istočnoj Ukrajini – naveo je u članku u “Sandej tajmsu” britanski premijer Dejvid Kameron koji najavljuje mogućnost novih sankcija Evropske unije >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << protiv Rusije, zbog pada malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine.

Kameron je dodao da Zapad mora da promeni svoj pristup iz korena, ako se Moskva i dalje bude držala svog kursa u Ukrajini.

- Rusija može da iskoristi ovaj trenutak da pronađe izlaz iz ove grozne, opasne krize. Nadam se da će to i učiniti. Ali, ako se to ne dogodi, moramo snažno da odgovorimo – napisao je Kameron u članku u listu “Sandej tajms”.

Kameron piše i da, ako bude potvrđeno da je avion MH17 srušen projektilom zemlja-vazduh, iz oblasti pod vlašću proruskih snaga u Ukrajini, Moskva treba da snosi odgovornost.

- U tom slučaju, moramo biti jasni šta to znači: to je direktni rezultat ruske destabilizacije jedne suverene zemlje, narušavanja njenog teritorijalnog integriteta, podržavanja ubilačkih milicija, kao i njihovog obučavanja i naoružavanja – napisao je Kameron.

On je istakao da “Evropi ne bi trebalo da bude potreban podsetnik o tome kakve su posledice kada se zažmuri pred situacijom u kojoj velike zemlje maltretiraju male”, ali da joj “očigledno ipak treba lekcija iz istorije”.

- Nije reč o vojnoj akciji, ali vreme je da upotrebimo svoju moć, uticaj i izvore – dodao je britanski premijer.

Izvor: telegraf

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.