Kambodža oslobodila 32 surogat majke uz kauciju i nadzor

Izvor: RTS, 06.Dec.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kambodža oslobodila 32 surogat majke uz kauciju i nadzor

Žene koje su bile uhapšene u julu, dok su bile trudne pod optužbom za trgovinu ljudima, kao surogat majke za kineske parove, oslobođene su uz kauciju ove sedmice nakon što su obećale da će same odgajati decu.
"Tražili smo od suda da 32 žene uslovno oslobodi i one će biti pod nadzorom", rekla je državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Kamobodže Čou Bun Eng.

Policija je navela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je svakoj ženi bilo obećano 10.000 dolara po bebi za kineske klijente.
Još ne znamo ko su ljudi koji su želeli bebe, rekla je Eng za Rojters i dodala da su majke postale vezane za bebe tokom trudnoće i želele da ih zadrže.
Žene su otkrivene tokom policijske racije na dva stana u prestonici Pnom Penu u junu.
Još pet kamobodžanakih i jedan kinseki državljanin, takođe, su optuženi za učešće u surogatskom lancu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kambodža: Oslobođene 32 žene koje su bile uhapšene U DRUGOM STANJU

Izvor: Blic, 06.Dec.2018

Kambodža je oslobodila 32 žene koje su bile uhapšene dok su bile trudne pod optužbom za trgovinu ljudima, kao surogat majke za kineske parove, izjavila je danas državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Čou Bun Eng.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.