Izvor: B92, 23.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalifornija: Naređena evakuacija

Los Anđeles -- Na stotine hiljada ljudi iz više regiona Kalifornije u SAD dobilo je naređenje da se evakuiše zbog velikih požara.

U požarima je jedna osoba poginula, a na desetine zgrada je uništeno. Vatrogasci već drugi dan pokušavaju da ugase desetak žarišta. Kako je saopštila međuvladina agencija za požare, uništeno je više od 36.500 hektara rastinja.

Guverner Kalifornije Arnold Švarceneger naredio je sinoć da 1.500 pripadnika Nacionalne garde pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vatrogascima u borbi s požarima od Los Anđelesa na severu do meksičke granice na jugu. Pomoć je tražena i od susednih država, Nevade i Arizone.

"Vremenski uslovi su pogodni za ogromene požare širom države. To se trenutno dešava. Imamo mnogo vetra i izuzetno suvo vreme", kaže Švarceneger.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.