Kako je rusko oružje posvađalo SAD i Saudijsku Arabiju

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je rusko oružje posvađalo SAD i Saudijsku Arabiju

"SAD su optužile Rusiju za potkopavanje odnosa SAD i Saudijske Arabije uz pomoć isporuka oružja", izjavio je novinarima visokopostavljeni predstavnik administracije SAD.

"Jedan deo naših razgovora sa Saudijcima će biti o tome kako Rusija pokušava da okrene situaciju u svoju korist. Oni (Rusija) su blokirali rezoluciju SB UN koja je trebalo da pozove na odgovornost iranski režim za program balističkih raketa. U isto vreme su se obratili Saudijcima i predložili im >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razvoj sistema PVO", rekao je predstavnik administracije.

Takođe, prema njegovim rečima, Rusija je "dala niz obećanja iranskom režimu" o isporukama oružja, kao što su napredni tenkovi i vojni avioni.

"To je primer kako Rusija sa jedne strane pomaže, a iza kulisa naduvava krizu… Takav način je očigledno usmeren na potkopavanje američko-saudijskih odnosa", rekao je predstavnik administracije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.