Kako je Ališa upoznala Dragana

Izvor: Deutsche Welle, 11.Mar.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Ališa upoznala Dragana

Da bi Ališa, beba sibirskog tigra, pronašla novog drugara, morala je da otputuje iz Berlina. U zoološkom vrtu u Ebersvaldeu upoznala je – Dragana.

Umesto berlinskog, beba sibirskog tigra Ališa sada udiše čist vazduh u prirodi. Preselila se u brandenburški gradić Ebersvalde, pedesetak kilometara severoistočno od Berlina. U tamošnjem zoološkom vrtu veselo ju je dočekao njen novi drugar, tigrić po imenu Dragan. Da li će se njih dvoje sprijateljiti?

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Deutsche Welle << koraci u novom domu

I jednog i drugog tigrića povezuje slična sudbina: njihove majke nisu imale dovoljno mleka pa su i Ališa i Dragan bili hranjeni na flašicu. Posetioci zoološkog vrta u Ebersvalderu danas (11.3.)će moći prvi put da vide oba mladunca.

Sibirskim tigrovima preti izumiranje. U zoološkom vrtu u Ebersvalderu žive još dva takva odrasla tigra.

Nastavak na Deutsche Welle...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Deutsche Welle. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Deutsche Welle. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.