Kadirov zapretio Merkelovoj i Trampu hapšenjem ako dođu u Čečeniju

Izvor: Vostok.rs, 24.Apr.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadirov zapretio Merkelovoj i Trampu hapšenjem ako dođu u Čečeniju

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je rekao da je odavno uveo recipročne mere Donaldu Trumpu, Angeli Merkel i drugim zapadnim zvaničnicima kao odgovor na sankcije.

Ako dođu u republiku, odmah ćemo ih zadržati i pritvoriti. Ako imaju ovde račune, odmah ćemo ih blokirati", rekao je u kadirov televizijskom kanalu "Rusija".

Sjedinjene Države u decembru 2017. dodale su na listu "Magnitski" pet Rusa, uključujući i predsednika Čečenije. Sankcionisan je zbog "kršenja ljudskih prava". Krajem marta, Estonija je takođe zabranila ulazak u zemlju Kadirovu i za još 49 lica iz istog razloga.


Predsednik Čečenije objasnio je odluku Vašingtona činjenicom da mu SAD ne mogu oprostiti prvrženost borbi protiv terorizma, a za Talin, kao "lažnu vernost" Amerikancima.
 

 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kadirov tvrdi: Uhapsiću Trampa i Merkelovu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2018

Briga za lidere SAD i Nemačke..Čečenski lider Ramzan Kadirov je izjavio da je uveo sankcije predsedniku SAD Donaldu Trampu, kancelarki Nemačke Angele Merkel i drugim zapadnim političarima...Pročitajte i: ..- Ako oni dođu u republiku, odmah ćemo ih uhapsiti i zatvoriti. Ako se ovde kod njih pojave...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.