Kadirov: Lisičansk je naš!

Izvor: Vostok.rs, 02.Jul.2022, 15:24

Kadirov: Lisičansk je naš!

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je saopštio da se savezničke snage nalaze u centru Lisičanska u LNR. „Lisičansk je naš! Savezničke jedinice su već u centru grada! Ahmat je sila! Pravda pobeđuje!“, saopštio je kadirov na svom Telegram kanalu. On je napomenuo da je jedinica "Ahmat", zajedno sa Drugim korpusom Narodne milicije LNR, čisti grad od „mogućih banderovaca koji se kriju u zgradama i od minsko-eksplozivnih naprava“. „Kao što sam rekao, pitanje oslobođenja Lisičanska biće rešeno za nekoliko dana. I tako se i dogodilo. Naši borci koriste nove tehnike za juriš na gradske blokove, što daje odlične rezultate“, dodao je kadirov. Dodao je da druge snage savezničkih trupa takođe uspešno ulaze u grad sa boka, oslobađajući kvart za kvartom, koordinišući među sobom akcije i "uništavajući banderovske osvajače". "Civili su ostali u gradu, ukrajinski osvajači im nisu dali priliku da napuste grad. Stanovnici oslobođenog Lisičanska su odahnuli. Oni izražavaju zahvalnost oslobodiocima - biće i video o tome. Da bi se uspostavio život u gradu, potrebno je osigurati da nema pretnje po civilno stanovništvo. Omiljena taktika nacista je postavljanje mina koje mogu razneti civile. Stoga je čišćenje grada sada prioritet.", dodao je on. Kadirov je ranije danas saopštio o opkoljavanju Lisičanska i naglasio da su svi ulazi i izlazi iz grada blokirani.   (function() { VK.Widgets.Post(\"vk_post_-181214296_13928\", -181214296, 13928, \'3ToinyXxsVx49RSoP5FTLeATPe3F\'); }()); Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kadirov: Savezničke snage već u centru Lisičanska; Kijev: Grad pod granatama, ali nismo opkoljeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2022

Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov tvrdi da su ruske snage i pripadnici milicije samoproglašene Luganske narodne republike ušle u centar Lisičanska, grad na istoku Ukrajine oko koga su proteklih snaga vođene žestoke borbe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.