Kaćuše iz Libana pogodile sever Izraela

Izvor: Blic, 17.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kaćuše" iz Libana pogodile sever Izraela

Dve rakete tipa "kaćuša", ispaljene sa juga Libana, pogodile su danas sever Izraela, prvi put od okončanja rata protiv libanskog Hezbolaha, u leto prošle godine.

Rakete su pale u industrijsku zonu na severu grada Kirjat Šmon, pričinivši štetu na jednom vozilu i putu. Srećom, ljudskih žrtava nije bilo. Libanski bezbednosni izvori izrazili uverenje da iza napada stoje naoružani Palestinci, a ne Hezbolah.

Izraelski bezbednosni izvori saopštili su da je četiri ili pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raketa ispaljeno na Izrael, ali su neke pale na libansku teritoriju, uključujući jednu koja je udarila pored baze mirovnih snaga UN.

Televizija Hezboalaha "Al Manar" je objavila vest o raketnoj vatri, mada je ta ekstremistička organizacija demantovala da je ispalila rakete na Izrael.

Gradonačelnik Kirjat Šmona Haim Barbivai apelovao je na oštar odgovor, kako Izraela, tako i vlade u Bejrutu.

"Neka nam nebo pomogne ako budemo imali još jedno leto poput prošlog. To bi bila tragedija", rekao je gradonačelnik.

Tokom jednomesečnog rata 2006. godine grad Kirjat Šmona pretrpeo je velike štete. Hezbolah je ispalio oko 4.000 raketa na gradove i sela širom severnog Izraela. Raketna vatra nije prestajala do prekida vatre, 14. avgusta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.