Kačinjski: Tragediju kod Smolenska izazvali Rusi i Poljaci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2016, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kačinjski: Tragediju kod Smolenska izazvali Rusi i Poljaci

U Poljskoj se danas obeležava šest godina od avionske nesreće kod Smolenska, u kojoj je poginuo poljski predsednik Leh Kačinjski i još 95 osoba, a vladajuća stranka u toj zemlji "Pravo i Pravda" tvrdi da je tragedija posledica zavere tadašnje ruske i poljske vlade.

Ta partija, na čelu sa Jaroslavom Kačinjskim, bratom blizanacem Leha Kačinjskog, tvrdi da ima dokaze koji "skoro sigurno" ukazuju da je avion tadašnjeg poljskog predsednika napadnut dok se spremao da sleti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preneo je AP.

Zvanična istraga Rusije i Poljske pokazala je da je pad aviona bio nesrećni slučaj, koji je izazvala greška posade prilikom pokušaja sletanja u gustoj magli.

Kačinjski i vladini zvaničnici danas su učestvovali u molitvama i polaganju venaca u znak sećanja na žrtve tragedije kod Smolenska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.