Kacin: Glasanje o Statutu Vojvodine pravi test demokratije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Glasanje o Statutu Vojvodine pravi test demokratije

BAČKA TOPOLA - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas da će glasanje o potvrđivanju Statuta Vojvodine u republičkom parlamentu biti pravi test demokratije i evropskog karaktera Srbije.

"Vojvodina je najbolji skriveni adut za Srbiju na putu ka EU. I sada je prilika da se Srbija pokaže i da dokaže koliko je evropska i koliko joj je stalo do brzog približavanja i na kraju integracije u EU", rekao je Kaci u Bačkoj Topoli.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da ima utisak da se "izmišljaju razlozi" da se ne bi potvrdio Statut Vojvodine u Skupštini Srbije.

"Ali, kada bi nekim ljudima stvarno stalo da se ukinu vize i da Srbija krene brže, odavno bi to već potvrdili", rekao je Kacin.

On je naveo da nije zadovoljan stepenom tolerancije u regionu jugoistične Evrope.

"Ja bih vam veoma rado rekao da ste napredovali, ali nisam ubeđen da će događaji u idućim sedmicama i mesecima potvrditi ono što ja želim i što Evropa očekuje", rekao je Kacin.

On je pozdravio Evroregionalnu inicijativu o toleranciji, čije je potpisivanje danas na svečanosti u Bačkoj Topoli pokrenuo predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši.

"To je inicijativa koju bi trebalo slediti, ali ne rečima, ne potpisima, nego delima. Ja bih bio izuzetno zadovoljan da su danas ovde pored mene i dve persone non grate - jedna iz Crne Gore, a druga iz Makedonije", poručio je Kacin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.