Kabul, napad talibana na špansku ambasadu

Izvor: RTS, 11.Dec.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabul, napad talibana na špansku ambasadu

Snažne eksplozije su odjeknule centrom prestonice Avganistana, Kabulom, pošto su talibani napali kompleks Ambasade Španije. Rahoj demantuje da je napadnuta španska ambasada u Kabulu.
Veruje se da je eksplodirao automobil-bomba, napisao je na Tviteru portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Sedik Sediki.

Kako navodi Rojters, policija je navela da su bar tri napadača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zapucala posle eksplozija.
Još nema izveštaja o nastradalima i materijalnoj šteti. Prema nezvaničnim navodima, najmanje dve osobe su poginule u napadu.
Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je da meta napada u Kabulu nije bila ambasada Španije.
"Namera nije bila da se napadne španska ambasada u Avganistanu... bio je to napad na pansione u blizini ambasade", rekao je Rahoj novinarima dodavši da je jedan španski policajac ipak lakše povređen.
Odgovornost za snažnu eksploziju u centru Kabula, posle čega se čula pucnjava preuzeli su talibani.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova u Madiridu izjavio je ranije danas za AFP da je ambasada napadnuta, a tu informaciju je potvrdila i policija u Kabulu.
Rahoj je, međutim, rekao "napad nije bio protiv nas" i dodao da su svi službenici ambasade evakuisani.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.