Izvor: B92, 07.Mar.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabul: Zaplena 15 tona opijuma

Kabul -- Pripadnici avganistanskih i britanskih snaga bezbednosti zaplenili su 15 tona opijuma u Avganistanu, čija je ulična vrednost u Evropi oko 170 miliona evra.

To je jedna od najvećih zaplena ikad, saopštili su zvaničnici, prenosi DPA. Dva kamiona opijuma zaplenjena su krajem februara u provinciji Helmand. U odvojenom slučaju, avganistanska jedinica za borbu protiv droge uhapsila je šest lica i zaplenila 12 kilograma heroina.

Mnogi međunarodni partneri, uključujući Nemačku, pomažu Avganistanu u obuci snaga bezbednosti, navodi agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Avganistan: Zaplenjeno 15 tona opijuma

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2010

Pripadnici avganistanskih i britanskih snaga bezbednosti zaplenili su 15 tona opijuma u Avganistanu i to je jedna od najvećih zaplena ikad, rekli su zvaničnici, prenosi DPA...Dva kamiona opijuma zaplenjena su krajem u provinciji Helmand. Procenjuje se da je ulična vrednost zaplenjene droge u zapadnoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.