Izvor: RTV 5, 18.Apr.2012, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kablovska Tv samo za pse

''Scene su snimljene iz pseće perspektive'', objasnio je producent ''TV Dog''-a Gilad Njuman, dodavši da na programu neće biti jakih zvukova kao što su pucnjava, eksplozije ili hevi metal muzika, jer takvi zvuci mogu biti veoma iritirajući za pse.

On je rekao da psi vide plavu i žutu, ali ne i zelenu i crvenu, tako da su boje na ''TV Dog''-u takođe prilagođene ovim životinjama.

U produkciji boje moraju da budu prigušene, zvuci su posebno obrađeni da prijaju psećim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << ušima, a muzika je specjalno napisana za njih, objasnio je Njuman.

U okviru programa za pse nema reklama, a ni repriza. Oko milion pretplatnika u San Dijegu ima pristup ''Tv Dog''-u, a kompanija PTV Media planira da svoju ponudu proširi širom SAD-a u narednih nekoliko meseci, rekao je Njuman, dodavši da će usluga koštati dodatnih 4,99 dolara mesečno.

On je rekao da se nada da će se veliki broj vlasnika odlučiti na pretplatu. ''Ako pogledate, shvatite da više od 46 miliona domaćinstava u SAD-u ima kućne ljubimce, a 97 procenata domaćinstava u SAD-u ima televizore, tako da budućnost obećava'', zaključio je Njuman.

''Godinama vlasnici kućnih ljubimaca su ostavljali uključenu televiziju ili radio kada su odlazili od kuće kako bi njihovi ljubimci imali društvo'', rekao je doktor Nik Dodman direktor klinike za životinje na Univerzitetu Tuft u Masačusetsu.

On je objasnio da prema istraživanjima na psećem mozgu, na analognoj televiziji psi mogu da vide samo treperenje na ekranu.

''Nova tehnologija kao što je digitalna televizija i poboljšana produkcija promenile su pseće opažanje slika, a veliki ekrani im dozvoljavaju da iz svakog dela sobe vide sliku'', rekao je Njuman.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.