KRŠENJE PRAVILA O AZILU Evropska unija otvara istragu protiv 19 zemalja članica

Izvor: Blic, 23.Sep.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRŠENJE PRAVILA O AZILU Evropska unija otvara istragu protiv 19 zemalja članica

EU je pokrenula 40 prekršajnih predmeta u kojima će istraživati krivicu 19 zemalja članica zbog nepoštovanja evropskih pravila o azilu.

Evropska komisija je saopštila da pravila o azilu nisu implementirana na pravi način, kao i da su optužene zemlje propustile da izbeglicama osiguraju human tretman i detaljno pojašnjenje pravila o podnošenju zahteva za azil.

Potpredsednik EK Frans Timermans izjavio je da "evropski sistem i pravila o azilu mogu funkcionisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedino ukoliko se svi pridržavaju pravila, što nažalost nije slučaj".

Istragom su obuhvaćene Austrija, Belgija, Bugarska, Kipar, Češka, Nemačka, Estonija, Grčka, Španija, Francuska, Mađarska, Litvanija, Luksemburg, Letonija, Malta, poljska, Rumunija, Švedska i Slovenija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.