EK: Članice EU krše pravila azila

Izvor: B92, 23.Sep.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Članice EU krše pravila azila

Evropska komisija upozorila je da se 19 država članica Evropske unije suočava sa mogućim sankcijama zbog propusta u primeni pravila po pitanju tražilaca azila.

Među onima koje krše pravila azila su i Francuska i Nemačka.

"Vreme je da države članice preuzmu odgovornost i urade ono što treba da urade", rekao je potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans, preneo je AFP.

Lideri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU okupili su se danas na vanrednom samitu u Briselu posvećenom izbegličkoj krizi.

Ministri unutrašnjih poslova zemalja EU u utorak su velikom većinom usvojili plan o preraspodeli oko 120.000 izbeglica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRŠENJE PRAVILA O AZILU Evropska unija otvara istragu protiv 19 zemalja članica

Izvor: Blic, 23.Sep.2015

EU je pokrenula 40 prekršajnih predmeta u kojima će istraživati krivicu 19 zemalja članica zbog nepoštovanja evropskih pravila o azilu...Evropska komisija je saopštila da pravila o azilu nisu implementirana na pravi način, kao i da su optužene zemlje propustile da izbeglicama osiguraju human...

Nastavak na Blic...

EU upozorava 19 država članica zbog kršenja pravila azila, među njima NIJE Hrvatska

Izvor: Blic, 23.Sep.2015

Evropska komisija upozorila je danas da se 19 država članica Evropske unije, među kojima su Slovenija i Mađarska, ali ne i Hrvatska, suočava sa mogućim sankcijama zbog propusta u primeni pravila po pitanju tražilaca azila koji dolaze u Evropu..."Vreme je da države članice preuzmu odgovornost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.