Izvor: Blic, 28.Maj.2023, 09:40

KONKURENCIJA "ERBASU" I "BOINGU" Kineski putnički avion C919 uspešno obavio prvi komercijalni let C919 (VIDEO)

Putnički uskotrupni avion C919 koji je razvijen i proizveden u Kini, danas je uspešno obavio svoj prvi komercijalni let od Šangaja do Pekinga, čime je potvrđen zvanični ulazak te kineske letelice na tržište civilnog vazduhoplovstva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Prvi kineski putnički avion domaće proizvodnje obavio prvi let

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2023

Prvi kineski putnički avion domaće proizvodnje obavio je prvi komercijalni let, što je prekretnica u višedecenijskim naporima ove zemlje da se takmiči sa zapadnim rivalima u vazduhu.

Nastavak na Radio 021...

Poletio prvi kineski putnički avion domaće proizvodnje

Izvor: Capital.ba, 28.Maj.2023

ŠANGAJ – Putnički  avion C919 koji je razvijen i proizveden u Kini, je uspešno obavio svoj prvi komercijalni let od Šangaja do Pekinga. FOTO: Pixabay Time je potvrđen zvanični ulazak te kineske letelice na tržište civilnog vazduhoplovstva. C919 je prvi kineski mlazni avion koji je razvijen...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.