KINA: POGINULO NAJMANJE 38 RUDARA

Izvor: Kurir, 18.Jul.2010, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINA: POGINULO NAJMANJE 38 RUDARA

PEKING - Najmanje 38 rudara poginulo za poslednjih 24 časa, u tri nesreće koje su se dogodile u kinskim rudnicima. Prema zvaničnim podacima, prošle godine u Kini poginuo 2.631 rudar.

U tri odvojene nesreće u kineskim rudnicima uglja poginulo je najmanje 38 rudara, javila je državna novinska agencija Sinhua.

Pod zemljom je ostalo zarobljeno 13 radnika u rudniku u provinciji Gansu, na severozapadu zemlje, preneo je Bi-Bi-Si.

Jutros je iz rudnika Sjaonangou, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << provinciji Šansi u centralnom delu Kine, izvučeno pet tela rudara koji su nastradali u požaru.

Svih 28 rudara koji su radili u tom rudniku poginuli su juče u požaru koji je izbio kada se zapalio električni kabl, a policija je uhapsila vlasnika rudnika.

Osam rudara je nastradalo u rudarskoj nesreći u provinciji Henan, a dvojica su poginula u rudnicima provinciji Hunan.

Kineski rudnici se smatraju jednim od najopasnijih na svetu, a u njima je, prema zvaničnim podacima, prošle godine poginuo 2.631 rudar u 1.616 nesreća, što je za 18 odsto manje nego prethodne godine.

Uzrok većine nesreća je nepoštovanje bezbednosnih propisa, među kojima je nedostatak potrebne ventilacije ili opreme za kontrolu požara.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kina: U tri nesreće poginulo 38 rudara

Izvor: Mondo, 18.Jul.2010

Najmanje 38 rudara poginulo je u tri odvojene nesreće u kineskim rudnicima uglja, javila je državna novinska agencija Sinhua.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.