KIJEV ZATEŽE: Ne možemo da povučemo teško naoružanje, stalno nas napadaju

Izvor: Kurir, 23.Feb.2015, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KIJEV ZATEŽE: Ne možemo da povučemo teško naoružanje, stalno nas napadaju

Ukrajinska vojska tvrdi da su njeni položaji dva puta granatirani u poslednja 24 časa

KIJEV - Ukrajinska vojska je sopštila danas da ne može da počne sa povlačenjem teškog oružja sa prve linije fornta na istoku zemlje, jer proruske snage ne prestaju da napadaju pozicije vladinih snaga uprkos postignutom sporazumu o prekidu vatre.

#BreakingNews Ukraine: rebel attacks prevent weapons pullback >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << http://t.co/BMwpDKOUVs

Prema rečima portaprola Anatolija Stelmakija, proruske snage su tokom prethodne noći dva puta granatirale položaje kijevske vojske, prenosi Rojters.

"S obzirom da ne prestaje granatiranje pozicija ukrajinskih vojnika, još ne može biti govora o povlačenju oružja", izjavio je portparol Vladislav Seleznjov.

Strane u ukrajinskom konfliktu su pristale na povlačenje teškog naoružanja sa prve linije fronta, u skladu sa prošlonedeljnim mirovnim sporazumom iz Minska, izjavio je juče ukrajinski general Aleksandar Rozmaznin. On je istakao da su potpisani dokumenti o početku povlačenja teškog naoružanja duž prve linije fronta i da je prerano da se kaže kad će početi povlačenje oružja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Kako da povučemo teško naoružanje kad prorusi napadaju?!"

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2015

Ukrajinska vojska odlaže povlačenje teškog naoružanja s linije fronta na istoku zemlje jer pobunjenici nastavljaju napade uprkos primirju, saopštio je portparol vojske Anatolij Stelmah...Mirovnim sporazumom od 12. februara predviđeno je da obe strane povuku teško naoružanje kako bi se stvorila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.