Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 10:41

Kамерон у Приштини: Британија ће и даље пружати подршку

Министар спољних послова Велике Британије Дејвид Kамерон изјавио је у Приштини да ће његова земља "и даље подржавати Kосово", као што је то чинила од једнострано проглашене независности.
Британски министар је рекао да је сврха његове посете д потврди >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << подршку Приштини.

"Овде сам да учврстим чињеницу да вас подржавамо. Желимо да вам помогнемо у погледу безбедности, економског развоја, управљања и свих питања са којима се суочавате. Ми смо били дугогодишњи присталице Kосова и то ћемо и даље бити", рекао је Kамерон на почетку радне вечере коју је имао синоћ са премијером Аљбином Kуртијем.
Навео је да осим што је његова посета прва на Kосову, уједно је и прва иностранству у 2024. години.
Према саопштењу владе Kамерон је "изразио понос због подршке коју је Велика Британија дала Kосову и одлуци и ставу да призна суверенитет и независност".
Ово је прва посета министра спољних послова Велике Британије Kосову од 2016. године. У Приштини Kамерона прате специјални изасланик Велике Британије за западни Балкан лорд Стјуарт Пич и британски амбасадор у Приштини Николас Абот.
Kамерон ће се се састати и са председницом Вјосом Османи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.