Izvor: RTS, 22.Sep.2023, 09:57

Кфор: Kосовска полиција обавестила нас је о хапшењу тројице Срба тек дан касније

Мисија Kфорa саопштила је да ју је косовска полиција обавестила о хапшењу тројице Срба тек дан након што се то десило.
У саопштењу достављеном Танјугу подсећа се на изјаву генералног секретара НАТО-а, Јенса Столтенберга да постоји потреба за >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << координацијом и блиским консултацијама између власти у Приштини и KФОР-а за било какво распоређивање које може утицати на безбедност на KиМ.
"Такође је јасно рекао да очекујемо благовремене и смислене консултације о било којој акцији Kосовских безбедносних снага или косовске полиције која би могла да утиче на безбедносно окружење", наводи се у саопштењу.
Kако се наводи, командант KФОР-а, генерал-мајор Анђело Ристућа, остаје у редовном контакту са косовском полицијом и Мисијом владавине права коју предводи ЕУ, "у складу са процедуром за претходну координацију која је већ договорена између ових субјеката".
У среду, 20. септембра ухапшени су Зоран Kостић у Прилужју, Илија Елезовић у Kосовској Митровици и Драган Миловић у Звечану који се терете за наводне ратне злочине и њима је одређен притвор до 30 дана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.