Izvor: RTS, 12.Jul.2023, 23:41

Почело повлачење косовске полиције из општинских зграда на северу KиМ

Повлачење тзв. косовске полиције из општинских зграда на северу KиМ почело је на основу одлуке привремених приштинских институција.
Заменик директора полиције за регион Север Ветон Ељшани рекао је за Танјуг да је почело повлачење полиције >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из три општинске зграде у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу.

Влада привремених приштинских институција је у уторак саопштила да је, након састанка главног преговарача Бесника Бисљимија са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком, пристала да одмах за 25 одсто смањити присуство полиције око општинских зграда на северу Kосова и Метохије, као и да ће одржати ванредне изборе у четири општине на северу након лета.
Поред тога, косовска полиција ће по потреби, заједно са Еулексом и Kфором, процењивати безбедносну ситуацију и размотрити могућност даљег смањења присуства полиције у зградама општина и око њих.
У саопштењу приштинске владе се додаје да ће Европска унија позвати главне преговараче у Брисел ради финализације плана редоследа Споразума о нормализацији, након чега ће, како се наводи, почети имплементација свих чланова споразума.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.