Izvor: RTS, 03.Jul.2023, 12:06

Kурти: Идентификовали смо 45 особа за нападе на безбедносне службе на северу

Премијер у Приштини Аљбин Kурти изјавио је да су идентификовали више од 40 особа за које тврди да су наводно учествовале у нередима и нападима на безбедносне службе и новинаре на северу Kосова и Метохије.
Аљбин Курти је навео да је до данас "идентификовано >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 45 особа које су учествовале у насилним нападима на војнике Kфора, полицајце и новинаре, али и који су користили оружје".
"Видели сте које оружје је одузето 23. јуна. Од ових криминалаца највише страхују грађани Срби, који нам шаљу информације сваки пут када закон делује. Имамо безброј чињеница и доказа да се ради о терористичкој организацији, а да их нисмо прогласили, направили бисмо прекршај и штету", рекао је Kурти медијима у Подујеву на отварању радова на путу који води ка Приштини.
Прошле недеље влада у Приштини прогласила је "Цивилну заштиту" и "Северну бригаду" терористичким организацијама, а премијер Kурти је тврдио да то чине због наводних претњи и оружаних напада на грађане, локалне и међународне институције, политичке противнике, позива на отпор и непослушност, изазивања опште опасности, паљења јавне и приватне имовине, ометања слободног кретања, приморавања грађана на протесте, барикадама и другим облицима отпора".
Од те одлуке владе оградиле су се и изразиле забринутост све водеће земље запада и мисија ЕУ у Приштини, истичући да је донета без координације са њима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.