Južnokorejski brod zadržan zbog krijumčarenja nafte na Sever

Izvor: RTS, 03.Apr.2019, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnokorejski brod zadržan zbog krijumčarenja nafte na Sever

Brod zadržan u luci Busan u Južnoj Koreji zbog sumnje da je nelegalno izvozio naftu u Severnu Koreju, saopštili su zvaničnici.
Neimenovani zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Južne Koreje rekao je da je ovo prvi put da je jedan južnokorejski broj zadržan zbog optužbi da su narušili sankcije koje je Severnoj Koreji uveo Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog nuklearnog programa, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />U izveštaju Saveta bezbednosti UN od prošlog meseca navodi se da Severna Koreja "izbegava sankcije" time što su značajno povećali krijumčarenje nafte i uglja koji se prebacuju sa broda na brod.
U Južnoj Koreji su trenutno zadržana još tri broda čije su posade optužene da su nelegalno krijumčarile naftu u u Sverenu Koreju, a izvozili njihov ugalj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.