Južna Koreja podigla stepen pripravnosti na najviši nivo

Izvor: RTS, 22.Apr.2017, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Koreja podigla stepen pripravnosti na najviši nivo

Uoči još jedne važne godišnjice koju će Severna Koreja obeležiti narednih dana, Južna Koreja je podigla stepen pripravnosti na najviši nivo i to sa velikom koncentracijom vojske na obe strane granice.
Portparol južnokorejskog Ministarstva ujedinjenja izjavio je da će Severna Koreja u utorak, 25. aprila obeležiti 85. godišnjicu osnivanja Narodne armije, što uključuje i vojne vežbe, istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa održavanjem južnokorejsko-američkih vojnih vežbi koje će se održati do kraja aprila, prenosi Rojters.

"Situacija je takva da je puno ekipa za vežbe skoncentrisano u Severnoj Koreji, a puno strateških sredstava je smešteno na Korejskom poluostrvu zbog vojnih vežbi Južne Koreje i SAD. Pažljivo pratimo situaciju", rekao je portparol.
Severna Koreja saopštila je da je stanje na Korejskom poluostrvu "izuzetno opasno" zbog američkih nuklearnih ratnih manevara, koji imaju za cilj da "gaze severnokorejski suverenitet i pravo na opstanak".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PONOVO STRAHUJU OD KIMA: Južna Koreja podigla stepen pripravnosti na najviši nivo

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2017

Severna Koreja ponovo obeležava godišnjicu..Južna Koreja podigla je danas stepen pripravnosti na najviši nivo, uoči još jedne važne godišnjice koju će Severna Koreja obeležiti narednih dana, i to sa velikom koncentracijom vojske na obe strane granice...Portparol južnokorejskog Ministarstva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.