Južna Koreja odložila lansiranje svemirske rakete

Izvor: S media, 19.Avg.2009, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Koreja odložila lansiranje svemirske rakete

Južnokorejska kosmička agencija odložila lansiranje prve svemirske rakete, osam minuta pre nego što je raketa trebalo da uzleti, javio je Rojters.

Razlozi za odlaganje lansiranja rakete nisu saopšteni, ali lokalni mediji javljaju da je gorivo istočeno iz rakete, tako da se ne očekuje da ona bude lansirana u narednih nekoliko dana.

Severna Koreja ja ranije saopštila da poklanja posebnu pažnju lansiranju rakete od strane južnog suseda.

Naro-1 je raketa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dugačka 33 metra, čija je izgradnja koštala 400 miliona dolara.

Lansiranjem rakete, Južna Koreja će postati 13. članica elitnog "kluba" zemalja koje rukovode radom svemirskih centara i lansiraju satelite u orbitu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.