Južna Koreja: Severna Koreja ispalila još jedan neidentifikovani projektil

Izvor: VOA, 09.Maj.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Koreja: Severna Koreja ispalila još jedan neidentifikovani projektil

Vojska Južne Koreje saopštila je da je Severna Koreja lansirala najmanje jedan neidentifikovan projektil iz svog zapadnog dela zemlje. To je drugo takvo lansiranje u poslednjih pet dana. Projektil je ispaljen u 4.30 sati po lokalnom vremenu sa lokacije na severnokorejskom severozapadu ka istoku, kaže se u saopštenju Združenog Generalštaba južnokorejske vojske. Južnokorejci nisu odmah dali više detalja o lansiranju od četvrtka popodne. Severna Koreja i Sjedinjene Države blokirane su u diplomatskom pokušaju denuklearizacije Severne Koreje. Lansiranje se dogodilo nekoliko sati nakon što je Sever kroz državne medije opisao svoje prethodno lansiranje artiljerijske rakete i verovatno kratkodometne balističke rakete od subote kao regularnu i defanzivnu vojnu vežbu, ismevajući Južnu Koreju zbog kritikovanja tog lanisranja.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pjongjang ispalio neidentifikovani projektil

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Maj.2019

Sjeverna Koreja ispalila je danas neidentifikovani projektil, saopštio je Generalštab vojske Južne Koreje, manje od sedam dana nakon što je sjevernokorejski lier Kim Džong Un nadgledao probno ispaljivanje više raketa i projektila. Novi projektil ispaljen je oko 16.30 časova po lokalnom vremenu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.