Izvor: B92, 04.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juščenko i Janukovič se dogovorili

Kijev -- Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko i premijer Viktor Janukovič dogovorili se o održavanju prevremnih parlamentarnih izbora.

"Postigli smo načelni dogovor o održavanju prevremenih izbora, kao i onome što treba da se učini kako bi se izbori odvijali na pošten i demokratski način", rekao je Juščenko novinarima posle sastanka sa premijerom, javila je agencija Interfaks.

Janukovič je, takođe, potvrdio da je prihvatio predlog o prevremenim izborima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Došlo smo do istog zaključka... da je raspisivanje demokratskih i poštenih izbora jedini način izlaska iz krize", rekao je predsednik ukrajinske vlade.

Nijedan zvaničnik nije saopštio datum održavanja izbora.

Janukovič je ranije nagovestio da je spreman da podrži održavanje prevremenih parlamentarnih izbora ukoliko se Juščenko i lideri stranaka slože da su izbori jedini način za prevazilaženje političke krize u toj zemlji.

Evropska unija je krajem aprila izrazila zabrinutost zbog izostanka napretka u rešavanju političke krize koja je zahvatila bivšu sovjetsku republiku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.