Izvor: B92, 08.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juščenko: Nema povlačenja odluke

Kijev -- Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko neće povući odluku o raspuštanju Parlamenta i raspisivanju izbora.

U uskršnjem govoru u crkvi svete Sofije u Kijevu, Juščenko je ipak pozvao sugrađane da praznik ne dočekuju na trgovima i ulicama već da se okupe za porodičnom trpezom. Verski praznik privremeno je smirio političku krizu u Ukrajini, posle odluke ukrajinskog predsednika Viktora Juščenka da raspusti parlament. Predsednik je poručio da će izbori, zakazani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 27. maj, biti slobodni i fer.

"Moja odluka je legitimna i povratka nema. Ipak, neće biti građanskih sukoba i nesigurnosti. To vam garantujem. Snage reda odlučno izvršavaju naređenja predsednika", kazao je on.

Raspuštanje parlamenta Juščenko je nazvao vakcinom protiv tiranije i otimanja vlasti za šta je optužio proruski orijentisane političare.

Predsednik Ukrajine veruje da će najveća kriza od narandžaste revolucije pre tri godine biti rešena bez međunarodnog posredovanja jer, kako je ocenio, za to imaju i iskustvo i dobru volju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.