Junker plesom ismevao Terezu Mej? VIDEO

Izvor: Mondo, 08.Okt.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker plesom ismevao Terezu Mej? VIDEO

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas je u govoru u Evropskom komitetu regiona pozvao na "sprečavanje marša ka 'ne-Evropi' čija su inspiracija glupi nacionalisti".

Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias, File

"Moramo reći 'ne' svim populističkim pokretima. Pravim razliku između evroskeptika, koji imaju svoje zahteve, u odnosu na ograničene populiste i glupe nacionaliste. Oni nisu ista stvar. Moramo da sprečimo ovaj marš ka ne-Evropi čija su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << inspiracija glupi populisti i ograničeni nacionalisti", poručio je Junker u govoru na otvaranju Evropske nedelje gradova i regiona.

Ansa prenosi da je Junker, izlazeći na binu, otplesao par koraka uz zvuke klavira i podseća da je slično učinila i britanska premijerka Tereza Mej prilikom dolaska na nedavni kongres njene Konzervativne partije, samo uz melodije pesme grupe "Aba".

Rojters navodi da je Junker ovim malim plesom, na koji se odlučio pođto uvodna muzika nije prestajala iako je on bio spreman za govor, izazvao smeh okupljenih, na koji je predsednik Evropske komisije uzvratio velikim osmehom.

Iako je Junkerov portparol kazao da improvizovani performans bivšeg premijera Luksemburga "nije bio usmeren protiv bilo koga" i dodao da predsednik Evropske komisije "gaji veliko poštovanje" prema Mejovoj, britanski mediji javili su da je ovaj ples delovao kao ruganje na njen račun.

Ona je prošle nedelje izašla na binu torijevske konferencije uz taktove "Abine" pesme "Densing kvin", što je bio geg na sopstveni račun pošto je tokom nedavne posete Južnoj Africi plesala sa decom školskog uzrasta.

Na toj konferenciji Mejova je u govoru pozvala svoju podeljenu stranku da stane iza njenih napora usmerenih ka postizanju uređenog britanskog izlaska iz Evropske unije.

Rojters navodi da je pro-Bregzitovski "Dejli mejl" objavio da je delovalo da je Junker plesom "ismevao" Mejovu, a sličnog mišljenja je i televizija ITV.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

JUNKER BEZ REČI PONIZIO TEREZU MEJ: Čelnik EK iznenadio novinare svojim plesom (VIDEO)

Izvor: Kurir, 09.Okt.2018, 08:20

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas je u govoru u Evropskom komitetu regiona pozvao na "sprečavanje marša ka ne-Evropi, čija su inspiracija glupi nacionalisti".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.