Jugoslav mora na sud

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugoslav mora na sud

Teško bolesni Jugoslav Savić (61) iz Melburna nije uspeo prošle nedelje da zaustavi policijsku prijavu i moraće da čeka pojavljivanje na sudu u novembru.

Savić je, vozeći se prema kući, u Malgrejvu naišao na gomilu građevinskih otpadaka uz objekat koji je bio u izgradnji. Video je jedno zarđalo metalno prozorče i komad gvožđa, pa ih je uzeo misleći da je i to bačeno. Jedan komšija snimio je kako predmete stavlja u vozilo i prijavio ga policiji.

Protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njega podneta je tužba za krađu (vrednost 50 dolara) i upad na tuđe imanje. Savić je, posle posete policajaca, vratio prozorče gde ga je našao. Tvrdi da to što je odneo nije bilo u granicama imanja, već pored, na javnoj površini uz pešačku stazu. Takođe da je reč o takozvanim krupnim otpacima ostavljenim da ih pokupe opštinski đubretari.

Policija je odbila da prihvati objašnjenje i poslala ga na sud.

Jugoslav Savić ima rak pankreasa i doktori mu ne daju više od još nekoliko meseci života. Odlučan je da se bori protiv optužbe.

- Nemam nameru da idem u grob sa takvom optužbom - izjavio je prošle nedelje.

Njegov advokat Brajan Barton opisao je tužbu kao "slabu" i izrazio nadu da će policija Viktorije ipak odustati od daljeg gonjenja.

- Nadali smo se da će danas prevladati zdrav razum. Nažalost, to se nije desilo i sada čekamo na priliku da operemo ljagu s imena gospodina Savića kada se predmet nađe pred sudom.

Jugoslav Savić ističe da nije imao pojma da je uzimanje bačenog krupnog otpada protivzakonito.

Jugoslav Savić sada mora da dragocene dane koji su mu preostali troši na pripremama za novembarski sudski pretres, izvestili su TV kanali Sedam i Devet.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.