Jozef Fricl hteo da spali porodicu kiselinom

Izvor: Blic, 12.Nov.2010, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jozef Fricl hteo da spali porodicu kiselinom

Jozef Fricl (75) je 24 godine držao ćerku u podrumu svoje kuće, silovao je više od 3.000 puta i sa njom začeo sedmoro dece. Da bi zataškao ovaj strašni zločin, napravio je monstruozan plan: nameravao je spali porodicu kiselinom. Sve ovo u britanskom časopisu "San” otkriva Patrik Džejkob (19), koji je nakon Friclovog hapšenja u aprilu 2008. tri meseca delio ćeliju sa njim. Tada mu je Fricl otvoreno ispričao šta su mu bile namere.

"Prestravio sam se kada sam video >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ću deliti ćeliju sa Friclom. Nisam mogao da zamislim da ću biti u istoj prostoriji sa tim monstrumom”, kaže Džejkob.

"Iznenadilo me je što je bio veoma ljubazan. Niko ne bi poverovao šta je učinio.”

Fricl je uglavnom bio ljubazan, ali je povremeno pokazivao i svoje drugo lice, na primer, kada bi propustio vesti.

"Tada je znao da se razbesni”, kaže Džejkob.

On se takođe seća da je Fricl dobijao ogromnu količinu pisama od obožavalaca, koji su u njemu videli monstruma nad monstrumima i izražavali poštovanje prema njemu.

"Rekao mi je da za njega postoje samo dve mogućnosti: da ih sve pusti na slobodu i da se preda policiji, ili da ih ubije”, seća se Džejkob. Fricl je očigledno već razmišljao kako da ostvari pakleni plan. "Rekao je da bi bilo najbolje da ih spali kiselinom, jer bi tako svi tragovi njegove porodice bili potpuno uništeni”, kaže Džejkob. "Sigurno bi to učinio. On je tako zao.”

Međutim, pre nego je uspeo da realizuje svoj užasni naum, istina o njegovom dvostrukom životu izašla je na videlo: pošto se razbolelo jedno od njihove dece, ćerka je počela da ga preklinje da devetnaestogodišnju devojku odvede u bolnicu. Lekari su posumnjali i Fricl je uhapšen.

Nakon dirljivog svedočenja svoje ćerke na suđenju koje je počelo u martu 2009. Fricl je priznao zločin i osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Džejkob ga je video kada se vratio u ćeliju: "Bio je slomljen. Znao je da je sve gotovo. Legao je na krevet i počeo nekontrolisano da plače. Delovao je jadno”, kaže Džejkob. On se takođe seća njihovog poslednjeg zajedničkog dana: "Ustao je, spakovao stvari i otišao. Nije se pozdravio. Nadam se da ga više nikada neću videti”.

Fricl je osuđen 19. marta 2009. i služi kaznu u kaznenoj ustanovi visokog obezbeđenja "Štajn”, u Austriji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.