Josipović: Idemo na sud sa Srbijom

Izvor: BKTV News, 21.Nov.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Idemo na sud sa Srbijom

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je u sredu da treba učiniti najbolje što se može da Hrvatska ostvari najbolji mogući rezultat na sudu kada je reč o međusobnim tužbama za genocid između Hrvatske i Srbije.

“Svi smo očigledno zaključili da vlade (dve države) ovoga trenutka nisu našle modalitet kojim bi se spor rešio na neki drugi način. Prema tome, idemo na sud i videćemo šta će se dogoditi”, rekao je Josipović u intervjuu za Media servis upitan šta >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << očekuje od glavne rasprave pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu u martu 2014. godine.
Josipović je dodao da ne misli da će cela situacija pogoršati odnose dve zemlje ili da će biti prepreka u napretku tih odnosa.
Na pitanje o sinoćnjem istupu hrvatskog fudbalskog reprezentativca Josipa Šimunića koji je skandirao ustaški poklič “Za dom spremni”, Josipović je rekao da ne može govoriti o tome da li je on ušao u kažnjivu zonu, ali da je svakako reč o “potpuno neprimerenom potezu o kojem moraju da razmisle u Hrvatskom fudbalskom savezu ako žele da imaju verodostojnost”.
Zagrebačka policija saopštila je u sredu da u Šimunićevom istupu nije utvrdila elemente krivičnog dela, ali da je o svim preduzetim radnjama i utvđenim činjenicama dostavila izveštaj opštinskom tužilaštvu u Zagrebu radi donošenja odluke.
Izvor: Beta
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Drašković: Hrvati će se stideti zbog ćirilice

Izvor: Blic, 22.Nov.2013, 01:09

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je večeras u Jagodini da će se hrvatski narod stideti zbog onoga što se događa sa ćiliričnim pismom u Hrvatskoj..."Činjenica je da na čelu Hrvatske države nisu ljudi koji to podržavaju nego su i sami meta tog ludila", rekao je Drašković...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.