Još nema dovoljno glasova za glasanje o smeni Tereze Mej

Izvor: RTS, 18.Nov.2018, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još nema dovoljno glasova za glasanje o smeni Tereze Mej

Britanska premijerka Tereza Mej je izjavila, da prema informacijama sa kojima ona raspolaže, još nije prikupljen neophodan broj glasova da bi se o njenom poverenju izjašnjavala Konzervativna stranka.
"Koliko ja znam, nije", rekla je Mej za Skaj njuz odgovarajući na pitanje da li je ispunjen prag za formalno glasanje o poverenju, prenosi Rojters.
Da bi glasanje o poverenju bilo pokrenuto, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neophodno je da 48 poslanika iz premijerkine Konzervativne stranke preda pismo predsedavajućem odbora zaduženom za stranačko vođstvo.
Da toliki broj zahteva nije još stigao, potvrdio je za Bi-Bi-Si i predsedavajući tog odbora Grejem Brejdi.
Rojters podseća da je do sada nešto više od 20 poslanika konzervativaca javno izjavilo da je podnelo pismo sa zahtevom da se glasa o poverenju Terezi Mej, ali ukupan tačan broj nije poznat.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mej: Moja smena neće olakšati pregovore o Bregzitu

Izvor: VOA, 18.Nov.2018

Britanska premijerka Tereza Mej upozorila je u nedelju da njena smena ne bi olakšala pregovore o Bregzitu, dok pojedini poslanici Konzervativne stranke prete da će joj izglasati nepoverenje, a bivši ministar za Bregzit je optužuje da se nije suprostavila "maltretiranju" zvaničnika Evropske unije.   Dok...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.