Još jedno preseljenje ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedno preseljenje ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim

Novoizabrani predsednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da namerava da preseli ambasadu te zemlje iz Tel Aviva u Jerusalim.

On je kazao da je Izrael suverena država i samostalno odlučuje koji grad će biti njena prestonica, prenosi izraelski sajt Tajms of Izrael.

Tu odluku pozdravio je izraelski premijer Benjamin Netanijahu koji je Bolsonaru čestitao na tom potezu.

"To je istorijski i ispravan potez", napisao je on u saopštenju.

Izrael smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ceo Jerusalim svojom prestonicom, dok Palestinci smatraju da je Istočni Jerusalim prestonica njihove buduće države.

U decembru prošle godine američki predsednik Donald Tramp priznao je Jerusalim kao prestonicu Izraela, a u maju ove govine ambasada je i zvanično prebačena iz tel Aviva u Jerusalim.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.