Izvor: B92, 29.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedno hapšenje zbog Politkovske

Moskva -- Moskovski sud izdao nalog za hapšenje još jedne osobe osumnjičene da je učestvovala u ubistvu novinarke Ane Politkovske.

Kako je saopštila je predstavnica suda Ana Usačova, reč je o Sergeju Hadžikurbanovu, bivšem pripadniku Ministarstva spoljnih poslova. Time je Hadžikurbanov postao 11. uhapšeni u predmetu ubistva Politkovske.

Moskovski sud saopštio je danas imena deset uhapšenih osoba, osumnjičenih da su 7. oktobra prošle godine učestvovale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ubistvu novinarke Ane Politkovske ispred njenog stana u Moskvi.

To su moskovski policajci Dmitrij Lebedev, Dmitrij Gračov i Oleg Alimov, koji su pratili Politkovsku pred ubistvo, penzionisani policajac Aleksej Berkin i pripadnici kavkaskog tzv. Alazanskog kriminalnog klana - Magomed Dimeljhanov i Ahmed Isajev i trojica braće Mahmudov iz Čečenije.

Sergej Hadžikurbanov, bivši inspektor moskovske Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je prema istrazi bio "veza" između policajaca i grupe Čečena, nalazi se u bekstvu a sud je izdao nalog za njegovo hapšenje.

Državni tužilac Jurij Čajka je u ponedeljak saopštio da je, takođe, uhapšen i lider jedne moskovske kriminalne grupe. Advokat jednog od uhapšenih izjavio je juče da su protiv četvorice Čečena podignute krivične prijave zbog saučesništva u ubistvu Politkovske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.