Izvor: Blic, 29.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan uhapšen zbog ubistva Politkovske

Moskovski sud izdao je nalog za hapšenje bivšeg pripadnika Ministarstva spoljnih poslova Sergeja Hadžikurbanova, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu novinarke Ane Politkovske, u oktobru prošle godine, saopštila je predstavnica suda Ana Usačova.

Time je Hadžikurbanov postao 11. uhapšeni u predmetu ubistva Politkovske.

Državni tužilac Jurij Čajka je u ponedeljak saopštio da je uhapšeno 10 osoba, među njima petorica saradnika Ministarstva spoljnih poslova i Federalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << službe bezbednosti.

Saopštio je, takođe, da je uhapšen i lider jedne moskovske kriminalne grupe. Advokat jednog od uhapšenih izjavio je juče da su protiv četvorice Čečena podignute krivične prijave zbog saučesništva u ubistvu Politkovske. Politkovska je ubijena iz pištolja u ulazu zgrade u Moskvi u kojoj je živela.

Bila je komentator moskovske "Nove gazete" i dobar poznavalac čečenskih prilika, a ostala je poznata po tome što je zbog kršenja ljudskih prava oštro kritikovala kako politiku Kremlja tako i proruskih čečenskih vlasti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.