Izvor: Blic, 14.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan lekar osumnjičen za napade u Velikoj Britaniji

Australijska federalna policija osumnjičila je lekara iz Indije da je pružao podršku terorističkoj organizaciji, pošto je otkrila da je bio u vezi sa prošlomesečnim neuspešnim bombaškim napadima u Velikoj Britaniji.

Muhamed Hanif (27) druga je osoba u Australiji optužena za neuspešne napade u Londonu i Glazgovu 29. i 30. juna. Pre njega osumnjičen je Bilal Abdulah.

"On je optužen za obezbeđivanje podrške terorističkoj organizaciji", saopštila je u petak australijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policija.

Maksimalna kazna za to delo je 15 godina zatvora.

Hanif bi trebalo da se pojavi pred sudom u Brizbejnu.

Policija je saopštila da istražuje veze između Hanifa i drugih osumnjičenih za umešanost u terorističke napade.

Hanif, koji je iz Velike Britanije prošle godine stigao u Australiju da bi radio u jednoj bolnici severno od Sidneja, daleki je rođak Kafila i Sabila Ahmeda, koji su osmunjičeni u Velikoj Brotaniji.

Njih trojica su dve godine zajedno živeli u Liverpulu pre nego što je Hanif otišao za Australiju. Kako je saopšteno, oni su ostali u kontaktu.

Policija je takođe saopštila da možda postoji veza između Hanifa i Abdulaha.

Hanif je uhaopšen u Brizbejnu 2. jula dok je pokušavao da napusti zemlju sa kartom u jednom pravcu za Indiju. Hanif je rekao da je žurio kući da vidi ženu i novorođenu ćerku, ali policija sumnja u njegovo objašnjenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.