Još jedan kineski grad u KARANTINU: Ima devet miliona stanovnika, od Vuhana je udaljen 800 km

Izvor: Večernje novosti, 02.Feb.2020, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan kineski grad u KARANTINU: Ima devet miliona stanovnika, od Vuhana je udaljen 800 km

Broj žrtava koronavirusa porastao je na 305, a zabeležen je i prvi smrtni slučaj van Kine - na Filipinima Vlasti u Kini stavile su u karantin još jedan grad. U pitanju je grad Venzu, koji ima čak devet miliona stanovnika i udaljen je čak 800 kilometara od Vuhana, epicentra zaraze koronavirusom. Ljudima je savetovano da ostanu u svojim domovima, a putevi su zatvoreni.Broj žrtava koronavirusa porastao je na 305, a zabeležen je i prvi smrtni slučaj van Kine - na Filipinima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << gde je preminuo kineski državljanin (44) iz Vuhana pošto mu je konstatovana teška upala pluća.Pojava virusa potvrđena je do sada u više od 25 zemalja širom sveta, a broj obolelih porastao je na 14.300, prenosi CNN.U Hrvatskoj se kod jednog pacijenta sumnja na koronavirus. On je trenutno u karantinu u Osijeku, a očekuje se da rezultati testa budu poznati danas. On je navodno, prema pisanju hrvatskih medija, bio u Šangaju i ima kijavicu, što je podgrejalo sumnju da je oboleo.Vlasti kineskog Vuhana izgradile su bolnicu sa 1.000 ležajeva za tretman bolesnika obolelih od koronavirusa. Prema pisanju kineskih medija, nova bolnica je montažna, četvrtastog oblika i može da se izgradi za šest dana. Gradi se još jedna bolnica - Leišenšen i ona će biti otvorena 5. februara, a te dve nove bolnice zajedno će imati ukupno 2.600 kreveta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

JOŠ JEDAN kineski grad na UDARU KORONAVIRUSA: Putevi zatvoreni, izlaz zabranjen! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2020

Građanima je savetovano da ostanu u svojim domovima, a putevi su zatvoreni...Vlasti u Kini stavile su u karantin još jedan grad...U pitanju je grad Venzu, koji ima čak devet miliona stanovnika i udaljen je čak 800 kilometara od Vuhana, epicentra zaraze koronavirusom...Ljudima je savetovano da ostanu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.