Još jedan iranski naučnik izašao iz zatvora u SAD i stigao u Iran

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2020, 10:47

Još jedan iranski naučnik izašao iz zatvora u SAD i stigao u Iran

Još jedan iranski naučnik, koji je prošle sedmice pušten iz zatvora u SAD u okviru razmene zatvorenika, jutros je doputovao u Iran, javila je agencija Isna.

Madžida Taherija je na aerodromu u Teheranu dočekao pomoćnik ministra spoljnih poslova Hosein Džaberi Ansari.

Taheri, koji se predstavio kao "lekar koji je optužen za zaobilaženje američkih sankcija", proveo je 16 meseci u zatvoru.

On je drugi iranski naučnik koji se vratio iz SAD u Iran od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prošle nedelje.

\Sirus Asgari se vratio 3. juna u zemlju pošto je oslobođen optužbi za krađu industrijskih tajni prilikom univerzitetske posete Ohaju.

Više hapšenja i osuda Iranaca dogodila su se u SAD otkako je predsednik Donald Tramp 2018. osudio međunarodni nuklearni sporazum zaključen sa Iranom 2015, i ponovo uveo sankcije Teheranu.

Iran je nedavno je pozvao na razmenu zatvorenika sa SAD koje drže oko 15 Iranaca prema spisku agencije Frans pres na osnovu zvaničnih saopštenja i medijskih izveštaja.

Bivši američki marinac Majkl Vajt, koji je bio zatvoren u Iranu skoro dve godine, oslobođen je 4. juna i u SAD se uputio avionom švajcarske vlade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.