Jokić fantastičan, ali Denver opet izgubio, odličan i Bogdanović u porazu Atlante (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2021, 09:05

Jokić fantastičan, ali Denver opet izgubio, odličan i Bogdanović u porazu Atlante (VIDEO)

Denver je na svom terenu poražen i u trećem meču od Finiksa sa 116:102 i sa 0:3 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije došao na korak do ekiminacije uprkos novoj odličnoj igri Nikole Jokića koji je meč završio kao najefikasniji igrač sa trostrukim dvocifrenim učinkom.

Pre duela Denvera i Finiksa zvanično je obavljena dodela MVP priznanja Nikoli Jokiću koje je on evikasnošću u toku meča kao najefikasniji igrač suvereno i potvrdio, ali je sve to ostalo u senci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trećeg poraza njegovog tima.

MVP najjače košarkaške lige na svetu Nikola Jokić je meč završio sa 32 postignuta poena uz 20 skokova i 10 asitencija ali je i to bilo nedovoljno da zaustavi izuzetno raspoloženi tim Filadelfije.



youtube: house of higlights

Predvođeni Krisom Polom i Devinom Bukerom Sansi su samouvereno ušli u meč i već u prvoj deonici došli do dvocifrene prednosti od 37:27.

U timu Denvera podbacili su Eron Gordon i Majkl Porter Džunior, ali su Fakundo Kampaco i Monte Moris počeli da pogađaju trojke, a Jokić je prvo poluvreme završio sa dvostrukim dvocifrenim učinkom sa 15 poena uz 12 skokova i šest asistencija, pa se učinilo da možda i uspeti da dođu do preokreta.

Ipak u nastavku je Finiks opet preuzeo inicijativu i došao do nove dvocifrene prednosti posle čega nije bilo neizvesnosti do kraja meča.



U pobedničkom timu Buker je zabeležio 28 poena, šest skokova i četiri asistencije, a Kris Pol je imao poen manje uz šest uhvaćenih lopti i osam dodavanja.

Finiks prvu meč loptu ima u noći između nedelje i ponedeljka od 02.00, a Denveru je to prilika da pokuša da načini preokret kao i u prošlogodišnjem plej-ofu.

Filadelfija nadigrala Atlantu, Bogdanović solidan

Košarkaši Filadelfije ubedljovo su nadigrali Atlantu sa 127:111 na gostovanju i poveli sa 2:1 u polufinalnoj seriji istočne konferencije. Gosti su slavili zahvaljujući odličnoj timskoj igri koju nisu uspeli da zaustave Jang, Kolins i Bogdanović.

U timu Filadelfije čak šest igrača je meč završilo sa dvocifrenim šuterskim učinkom, a već na startu su ubedljivo poveli uprkos dobroj efikasnosti Bogdanovića i Janga koji su postigli 12 od prvih 14 poena domaćina.

Već na početku meča Deni Grin je doživeo povredu lista, pa su gosti bili oslabljeni do kraja meča, ali se to nije ni najmanje osetilo.



Uz odličnu igru Džoela Embida, u timu gostiju glavni teret su poneli igrači sa klupe predvođeni Furkanom Korkmazom koji je po ulasku u igru ubacio osam poena za tri minuta.

Atlanta je samo u drugoj četvrtini i u finišu meča uspevala da pruži adekvatan otpor gostima ali bez šansi zan ni za izjednačenje.

U poraženom timu Tre Jang je bio najefikasniji igrač meča sa 28 poena, a pratili su ga Džon Kolins sa 23 i Bogdanović sa 19 postignutih poena, doduše samo četiri u drugom poluvremenu. I srpski košarkaš se utopio u šutersko sivilo Atlante.

U pobedničkom timu Džoel Embid je sa 27 poena, 9 skokova i 8 asistencija je bio najefikasniji a još petorica igrača su imala dvocigren šuterski učinak. Haris 22, Simons 18, Korkmaz 14 i Kari i Vilijams po 12 postignutih poena.

Četvrtu utakmicu polufinala Atlanta i Filadelfija igraće u noći između ponedeljka i utoraka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.