Jeremić se sastao sa Barozom

Izvor: B92, 15.Apr.2013, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić se sastao sa Barozom

Njujork -- Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić sastao se u sedištu UN sa predsednikom Evropske komisije Žoze Manuel Barozom.

Do ovog sastanka je došlo u pauzi javne rasprave o ulozi svetske organizacije u globalnom ekonomskom upravljanju.

Jeremić i Barozo su razgovarali o potrebi uspostavljanja intenzivnije komunikacije između grupacije najmoćnijih država sveta G20 i Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz Jeremićevog kabineta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kako se navodi, Barozo se složio da je Generalna skupština UN adekvatno mesto za razgovor o unapređenju globalnog ekonomskog upravljanja.

Jeremić je rekao da je postignut napredak u definisanju ciljeva održivog razvoja, što je rezultat procesa koji se odvija pod okriljem Generalne skupštine UN.

Dvojica sagovornika su se saglasili da sve ostale aktivnosti u vezi sa globalnom razvojnom agendom moraju biti usklađene i komplementarne sa ovim procesom.

Takođe, dogovorena je saradnja i podrška EU u izradi nove razvojne strategije UN za period posle 2015. godine, kao i u pripremama završnog samita za ocenu ispunjenosti "milenijumskih" ciljeva UN, koji će biti održan u septembru u Generalnoj skupštini.

Barozo je izložio procenu EK u vezi sa ekonomskom krizom u EU, a razgovarano je i o odnosu UN-EU, piše u saopštenju.

Predsednik Generalne skupštine je Barozu predstavio prioritete srpskog predsedavanja i preostale tematske debate koje će biti organizovane, pri čemu je Barozo istakao posebno interesovanje EU za učešće na tematskim debatama o klimatskim promenama, kao i o mestu kulture u novoj razvojnoj strategiji UN.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić se sastao sa Barozom

Izvor: Akter, 15.Apr.2013

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić sastao se u sedištu UN sa predsednikom Evropske komisije Žoze Manuel Barozom, u pauzi javne rasprave o ulozi svetske organizacije u globalnom ekonomskom upravljanju.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.