Jemen: Šestorica pripadnika Al Kaide osuđena na smrt

Izvor: Blic, Beta, 13.Jul.2009, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Šestorica pripadnika Al Kaide osuđena na smrt

Sud u Jemenu je osudio na smrt šestoricu pripadnika Al Kaide koji su prošle godine učestvovali u više napada u toj državi, uključujući i na ambasadu SAD.



Zbog organizovanja terorističkih napada, desetorica su osuđena na 15 godina zatvora.

Tokom suđenja, 16 optuženih i osuđenih bilo je smešteno u jedan kavez iz koga su vikali pogrde sudiji nakon što im je pročitao presudu, nazivajući ga "nevernikom" i pevajući islamske molitve.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napadu na američku ambasadu u Jemenu u martu 2008. godine, poginuo je i jedan školski čuvar u susednoj zgradi. Ista grupa je izvršila i teroristički napad u januaru iste godine u kome su poginule dve turistkinje iz Belgije.

Vođa Al Kaide, najtraženiji međunarodni terorista Osama Bin Laden, poreklom je iz Jemena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.