Jemen: Petoro mrtvih, 25 povređenih

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Petoro mrtvih, 25 povređenih

U sukobima u glavnom gradu Jemena poginulo je pet osoba, a povređeno je 25. Sukobi izbili zbog sahrane 30 poginulih.

Najmanje pet civila je danas poginulo, a 25 ranjeno u sukobima koji već četiri dana besne ulicama Sane, glavnog grada Jemena.

Najnoviji sukobi su izbili kada je više desetina hiljada demonstranata izašlo na ulice Sane zbog sahrane 30 poginulih tokom tri prethodna najkrvavija dana od izbijanja demostracija protiv predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Alija Abdulaha Saleha u januaru, prenele su agencije.

Jemen: U Sani ubijena 22 demonstranta

U sukobima poginulo 230 jemenskih vojnika

UN: U Južnom Sudanu poginulo najmanje 600 ljudi

U Sani od jutros ođekuje artiljerijska vatra i čuje se granatiranje. Pucnjava je počela sporadično, da bi postala sve intenzivnija, a granatiraju se i zgrade, gde su snajperisti zauzeli pozicije.

Prema medicinskim izvorima, najmanje 76 osoba, uglavnom nenaoružanih demonstranata, je poginulo, a na stotine je ranjeno od subote kada su izbili sukobi između disidentskih snaga i snaga lojalnih Salehu, koje su koristile živu municiju da bi rasterale okupljene.

Primirje, oko kojeg su se dogovorili potpredsednik Jemena Abed Rabo Mansur Hadi i nekoliko stranih diplomata, proglašeno je juče i za sada nije jasno šta je izazvalo današnje sukobe.

Najnoviji žestoki okršaji izbili su pošto je Saleh, koji je u junu preživeo atentat, ali bio teško ranjen, odbio da prihvati plan o prenosu vlasti.

Snage bezbednosti Jemena već osam meseci nasilno suzbijaju pobunu protiv Saleha, koji je na vlasti već 33 godine. U nasilju je ubijeno oko 400 demonstranata.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.