Jedna osoba ubijena, najmanje devet ranjeno u napadu u tržnom centru u Finskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna osoba ubijena, najmanje devet ranjeno u napadu u tržnom centru u Finskoj

Muškarac s oružjem koje liči na nož ubio je danas jednu osobu i ranio najmanje devet u tržnom centru u Finskoj, saopštila je policija.

Napadač je takođe ranjen i potom uhapšen, navela je policija i dodala da je bila primorana da upotrebi vatreno oružje kako bi zaustavila nasilje u tržnom centru Herman u mestu Kuopio, u centralnom delu Finske.

Policija međutim nije potvrdila da su njeni pripadnici ranili osumnjičenog i za sada nije navela druge detalje. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Nije objavljeno ni stanje ranjenih osoba, uključujući napadača, a policija nije saopštila mogući motiv napada.

Premijer Finske Anti Rine napisao je na Tviteru da je nasilje "šokantno i za potpunu osudu".

Finski list Ilta-Sanomat javio je da se u tom tržnom centru nalazi stručna škola koju je napadač navodno pokušao da upiše.

Mediji u Finskoj su javili i da je napadač koristio neku vrstu mača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.