Izvor: Blic, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan pas po porodici

Jedan pas po porodici

Kineske vlasti su prvo propisale da parovi smeju da imaju samo jedno dete, a sada su donele novi propis na osnovu koga porodice mogu da poseduju samo jednog psa.

Ovo ograničenje je sastavni deo napora da se zauzda besnilo i nadovezuje se na kampanju, započetu u avgustu, u okviru koje je ubijeno na hiljade pasa. Mnogi od njih premlaćeni su na smrt naočigled svojih vlasnika.

Novim propisom je obuhvaćeno devet oblasti. 'Domaćinstva u tim zonama imaju pravo samo na jednog psa, a držanje opasnih i velikih pasa biće zabranjeno. Svako ko neovlašćeno drži psa biće sudski gonjen', javila je agencija Sinhua.

CDC/GB

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.