Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2018, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan mrtav i dvoje nestalo u nevremenu na jugu Francuske

Jedna osoba je poginula, a jedna se vodi kao nestala u obilnim kišama koje su jutros pogodile južni francuski departman Od, gde je zbog nevremena izdat crveni stepen upozorenja.

Voda je odnela ženu u Vijardonelu, a još dve osobe se vode kao nestale, rekao je šef policije tog departmana Alen Tirion.

On je rekao da je takođe jedna osoba povređena u ruševinama kuće.

Francuska meteorološka služba Meteo Frans proglasila je jutros crveni znak upozorenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za ; departman Od, zbog jake oluje i kiša i pozvala stanovništvo da ostane u domovima. Obustavljen je prevoz dece u škole u najvećem gradu te oblasti Karkasonu.

U tom delu je već palo više od 180 milimetara kiše.

Još šest departmana na jugu Francuske stavljena su jutros u narandžasto stanje pripravnosti zbog oluje praćene jakim kišama.

Početkom popodneva olujne kiše će se smanjiti u Odu i pomeriti ka obližnjim departmanima na jugu ka istočnim Pirenejima gde bi moglo da padne do 200 milimetara kiše. Poboljšanje se očekuje večeras.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Haos na jugu Francuske: Bujica nosila ljude na spavanju

Izvor: B92, 15.Okt.2018

Najmanje 13 osoba je poginulo, a petoro povređeno u poplavama koje su pogodile jugozapadne delove Francuske, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Rojters napominje da su ovo jedne od najgorih poplava koje su pogodile Francusku u poslednjih 100 godina.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.